Vi använder cookies för mät- och analysändamål samt marknadsföring. Läs mer i vår cookiepolicy.

UX-design

UX-design handlar om att designa upplevelsen av en produkt eller tjänst. Idag är kampen om kundernas uppmärksamhet stenhård och en bra användarupplevelse avgörande.

UX är en förkortning för User Experience, användarupplevelse på svenska. Det lönar sig att satsa på användarupplevelsen. Det ger nöjda och lojala kunder, stärker varumärket och är en viktig konkurrensfördel. Det är inte något vi bara säger, studier* visar att företag som jobbar med UX tjänar på det i längden.

För att lyckas krävs insikter om användarnas drivkrafter och behov kombinerat med kunskap om affärs- och verksamhetsmål. Plus riktigt vass kompetens inom design och front-endutveckling. Vi hjälper dig hela vägen.

UX-design börjar med insikter om användarna

Visste du att den vanligaste anledningen till att en digital affär misslyckas är att idén inte matchar ett behov som kunderna faktiskt har? Det är därför UX-design börjar med att förstå användarna – så att vi utvecklar en digital produkt eller tjänst som löser ett problem de har på riktigt.

Vi har lång erfarenhet av att jobba med user research och kombinerar olika metoder för att få en så heltäckande bild som möjligt. Oftast jobbar vi hypotesbaserat i vår designprocess. Vi börjar med ett insiktsarbete, formulerar en hypotes, visualiserar den i en skiss eller prototyp, testar på riktiga slutanvändare och itererar tills vi hittar rätt lösning.

"Vi trodde på vår idé men visste att vi var tvungna att sätta alla detaljer så att den första “färdiga” versionen av produkten verkligen fungerade i praktiken. Osynlig vet hur man designar användarcentrerat och hade hantverkskunskapen för att bygga produkten med hög kvalitet. Med facit i hand så lyckades vi. Efter lanseringen har vi bara gjort mindre justeringar, grundkonceptet fungerar!"
Linus Andersson, Vd på irecommend

Case: Så hjälpte vi ireccomend modernisera rekryteringsbranschen med en ny unik digital produkt.

UX-design, UI-design och utveckling – tre viktiga kompetenser

Vi har både UX-designers, UI-designers och front-endutvecklare, vilket gör att vi har kompetensen att sätta alla detaljer i gränssnittet och leverera fantastiska användarupplevelser fullt ut. Och vi jobbar alltid tätt tillsammans med våra egna eller externa utvecklare för att säkerställa att vår design håller hög kvalitet hela vägen in i mål.

I vissa uppdrag är vi med från början och skapar en helt ny digital produkt eller tjänst. I andra har vi ett långsiktigt samarbete för strategisk vidareutveckling av något som redan är lanserat. Vi kan också gå in och starta upp ert arbete med UX och implementera en designkultur i organisationen. Vi jobbar med företag i många olika branscher. På så sätt kan vi hjälpa företag att vara innovativa eftersom vi tar med oss vår samlade kunskap in i våra uppdrag.

Kontakta oss

Är du intresserad av att samarbeta med oss? Hör av dig till Malin, vd på Osynlig, på 073 050 95 42 eller malin.edlund@osynlig.se!

Läs mer:

Case Tibber: Hur får vi fler att teckna ett el-avtal?
Artikel: Därför ska du satsa på UX.

*Den största och mest omfattande studien är McKinseys studie om design maturity. Den visar att företag som är duktiga på design har en dubbelt så hög vinsttillväxt som sina branschkonkurrenter.

Vill du veta mer?

Prata med Ebba Burenius, Business Director